La presidenta de Navarra després de rebre els pastissos i, en primer terme, una de les persones que els va llançar.
Barcina, després de rebre els pastissos, i en primer terme un dels agressors.
Pamplona

Detenen tres persones pel llançament de pastissos a la presidenta navarresa

La Policia Foral ha detingut aquest divendres tres persones a Pamplona, presumptament relacionades amb l'agressió que va rebre la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina. Dijous passat, durant una visita a Tolosa, Barcina va rebre el llançament de tres pastissos mentre assistia a una reunió de la Comunitat de Treball dels Pirineus. L'acció va ser reivindicada pel grup Mugitu, contrari al tren d'alta velocitat.

RedaccióActualitzat
Mugitu, per la seva banda, ha dit que no buscaven agredir la presidenta navarresa, sinó "danyar la seva imatge pública". En una conferència de premsa, dos portaveus del moviment han indicat que "els llançaments de pastissos són una forma de protesta i denúncia que s'utilitza a tot arreu" i tenen un "caràcter còmic i reivindicatiu", i en cap cas volen causar mal físic.

Pel moviment, conegut al País Basc i Navarra per la seva oposició al corredor d'alta velocitat, això queda demostrat amb la "normalitat" amb què es va rebre l'acció a Tolosa, on els activistes de Mugitu es van retirar "sense cap problema".

Barcina: "Bildu no ho ha condemnat"

La presidenta navarresa, per la seva banda, ha vinculat els activistes que van llançar-li els pastissos amb l'esquerra abertzale i ha dit que "el més dolorós" per ella és que Bildu no hagi condemnat l'acció. Barcina ha apuntat en una entrevista televisiva que "aquest tipus d'organitzacions, per altres projectes d'aquestes característiques i pel mateix tren d'alta velocitat, han comès assassinats".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut