L'Hospitalet de Llobregat

Veïns de Bellvitge ocupen el CAP de la rambla de la Marina per evitar-ne el tancament

Els veïns del barri de Bellvitge denuncien que en una zona densament poblada, amb uns 30.000 habitants, l'administració vulgui tancar un dels dos CAPs que hi ha i que se'ls obligui a anar a l'Hospital de Bellvitge per fer les visites amb especialistes.

Carmen AmorósActualitzat
La mobilització contra les retallades de Salut

Desenes de veïns del barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, ocupen l'ambulatori de la rambla de la Marina, un dels dos que hi ha al barri. Volen fer evident la seva oposició al tancament del CAP.

Els veïns de la zona han d'anar ara a l'Hospital de Bellvitge per fer les visites amb especialistes.

Denuncien que un barri que té una alta concentració de població i on viuen més de 30.000 persones es queda ara amb un únic CAP, el de l'Ermita. El centre d'atenció primària de la rambla de la Marina passarà a ser un centre administratiu.

Els "iaioflautes" han confirmat al 324.cat que estan fent assemblees i que, de moment, segueixen tancats. També diuen que seguiran amb les mobilitzacions.

La mobilització contra la banca

El terme "iaioflautes" es va encunyar el 27 octubre passat en el marc d'una una nova onada de protestes dels indignats contra la banca. Una mostra de la branca més veterana del moviment es va instal·lar al vestíbul de l'oficina del Banc Santander al passeig de Gràcia de Barcelona amb megàfons i pancartes.

Els indignats de més edat van explicar: "Som de la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i filles. Ara estan posant el futur de les nostres filles i nétes en perill. Estem orgullosos de la resposta social i de l'empenta que estan mostrant les noves generacions en la lluita per una democràcia digna d'aquest nom i per la justícia social, contra els banquers i els polítics còmplices. Estem al seu costat, de sentiment, a les assemblees de barri i també a l'acció. Si volen desqualificar la seva valentia anomenant-los 'rastaflautes', a nosaltres ens poden anomenar 'iaioflautes'."
Anar al contingut