Entra en vigor una nova llei que permetrà el desnonament en 10 dies dels llogaters que no paguin

A partir d'aquest dilluns, quan entri en vigor la nova llei de mesures d'agilització processal, el temps d'un desnonament es pot reduir a la meitat. Fins ara, el procediment judicial per fer fora un llogater que no pagava trigava, de mitjana, entre dos mesos i mig i cinc mesos. Amb la nova llei, el llogater tindrà només deu dies per pagar el deute que li reclama el propietari, o bé haurà d'abandonar l'habitatge.

RedaccióActualitzat
A partir d'ara, el desnonament d'un llogater pot ser més ràpid si el propietari s'acull al nou sistema del procés judicial per reclamar-ho, que preveu la llei de mesures d'agilització processal. La modificació legal de la normativa d'enjudiciament civil dóna un màxim de 10 dies al llogater per pagar el deute pendent, abandonar l'habitatge o presentar al·legacions.

En el cas que el llogater no compleixi cap dels dos supòsits, ni tampoc presenti al·legacions, un secretari judicial pot establir directament la data per desnonar-lo, amb la sol·licitud prèvia del propietari.

Però l'eficàcia en l'aplicació de la llei dependrà, segons els especialistes, en l'adaptació dels jutjats a la nova normativa. Les previsions apunten que el procés pot allargar-se com a molt 2 o 3 mesos lluny dels 10 mesos o l'any d'ara. I és que el propietari havia de passar per un judici perquè se li reconegués el dret per recuperar el seu habitatge.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut