Corfbol

La selecció catalana de corfbol es classifica per a les semifinals del Mundial 2011

La selecció catalana de corfbol jugarà les semifinals del Mundial 2011, després d'haver-s'hi classificat sense perdre cap partit. En un partit molt igualat davant Portugal, els catalans han demostrat la seva condició de favorits, i s'han imposat per 18-15. Els màxims encistelladors catalans han estat Sergi Gabriel, Xavi Blàquez i Jose M. Álvarez amb 4 cistelles cadascún. Ara el proper rival serà Holanda, el gran favorit al títol.

Actualitzat
El combinat català saltava a la pista amb el mateix vuit inicial que davant la República Txeca. Era l'inici del partit més important de la història del corfbol català i tot i això els catalans, gràcies a Marc Castillo, començaven guanyant. Però la tensió en tots dos equips era evident. Durant el primer quart d'hora, igualtat total, 2 a 2. Al minut 17, Tilbert va demanar el primer temps mort. Després dos minuts i dues cistelles per agafar avantatge. Al minut 22 arribava el temps mort dels portuguesos, encara que els catalans semblava que s'havien tret de sobre els nervis i continuaven encistellant per marxar al descans quatre per davant, 9 a 5.

Al segon temps tot començava de la mateixa manera, amb molta igualtat a la pista, així els catalans es mantenien per davant. Durant els primers deu minuts, 3 a 3. Al minut 43 canvi a Portugal; entrava Hernique Marques per Tiago Ralha i funcionava, dos minuts després havien eixugat un punt. Un altre canvi donava entrada a Francisco Amaral per Guilherme Luz i els portuguesos es posaven a dos. La cosa es complicava i el tècnic català reaccionava. Òscar Hernández entrava per Marc Castillo i Montse Cortés per Marta Flores. A la pista continuava millor Portugal, que arribava a posar-se a només un punt, 13 a 12. Calia un canvi i Tilbert demanava el segon temps mort. Restaven deu minuts de partit. Era l'hora de la veritat i els fantasmes del passat no han viatjat a la Xina. Aquest equip sempre respon. Parcial 4 a 0 per entrar als darrers cinc minuts amb 17 a 12 al marcador. A partir d'aquí patiment, els portuguesos seguien frec a frec. Es posaven a 3 a falta de dos minuts, responia Sergi Gabriel i encara tindria temps Portugal per fallar una falta i encistellar el definitiu i històric 18 a 15.