La companyia ha reconegut un deute de més de 28.000 milions d'euros
La companyia ha reconegut un deute de més de 28.000 milions d'euros

La firma d'inversió MF Global, primera víctima als EUA de la crisi de l'eurozona

La crisi del deute a la zona euro s'ha cobrat la primera víctima als Estats Units. La firma d'inversió MF Global Holdings, dirigida per l'exconseller delegat de Goldman Sachs i exgovernador de Nova Jersei Jon Corzine, ha presentat la declaració de fallida, després d'haver invertit uns 4.300 milions d'euros en deute sobirà de la Unió Europea.

RedaccióActualitzat
L'entitat ha sol·licitat la protecció del capítol 11 de la Llei de Bancarrota dels Estats Units i ha presentat la documentació al Tribunal Federal de Nova York. Acolir-se a aquesta llei li dóna temps per reorganitzar el deute que té amb els seus creditors i vendre's part dels negocis.

La declaració de fallida es produeix després de la decisió de la Reserva Federal (FED) de suspendre les seves operacions amb l'entitat i que li retirés l'estatus de "primary dealer", designació que reben les entitats que operen directament amb la FED en les subhastes de deute.

MF Global va intentar fins l'últim moment evitar aquesta declaració d'insolvència i va negociar "in extremis" la seva venda amb la firma Interactive Brokers, però aquestes converses no van acabar en acord, segons publicava el diari "The Wall Street Journal".

La companyia ha reconegut un deute de més de 28.000 milions d'euros. Els seus principals creditors són el banc nortamericà JP Morgan, i l'alemany Deustche Bank, a qui deu més de 1.300 milions d'euros.

Els experts asseguren que l'impacte de la seva fallida al mercat serà petita i veuen molt probable que sigui continguda.


Anar al contingut