Atenes

Papandreu proposa un referèndum sobre les mesures de rescat a Grècia

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha apostat perquè se sotmeti a referèndum l'acord assolit a l'eurozona per solucionar la crisi grega i que inclou la condonació del 50% del deute del país. En un discurs davant del grup parlamentari socialista, Papandreu ha declarat que, en moments com aquests, el poble ha de decidir amb un referèndum "si aprova o no l'acord" i ha afirmat que, en cas que no s'aprovi, "no s'aplicarà".

RedaccióActualitzat
En un discurs davant els seus coreligionaris del grup parlamentari socialista, Papandreu ha declarat que en aquests moments el poble ha de decidir amb un referèndum "si aprova o no l'acord" i ha afirmat que, "si no l'accepta, llavors no s'aplicarà".

"En un moment en què el sistema polític és objecte d'atacs i es posa en dubte, és el nostre deure mostrar el paper i el deure del ciutadà sense intermediaris, i això és el referèndum", ha dit Papandreu. El dirigent socialista ha destacat que en un assumpte "que determina el futur del país, el ciutadà té la primera paraula, sense els enfocaments que torcen la realitat pels interessos partidistes".

El mandatari grec també ha anunciat que sotmetrà la gestió del seu govern a un vot de confiança del Parlament, que superaria si aconsegueix el suport de 151 dels 300 diputats del Legislatiu.

El Pasok de Papandreu compta amb 153 diputats, un suport suficient per superar aquesta moció i evitar així la convocatòria d'eleccions anticipades que comportaria perdre-la.

El primer ministre ha sol·licitat, fins al moment sense èxit, el suport de l'oposició tant per a la seva estratègia d'austeritat com per al pla aprovat dimecres passat, perquè es perdonen a Grècia uns 100.000 milions d'euros de deute però que també obliga Atenes a una dura política de retallades i estalvi.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut