París

La seu del setmanari francès "Charlie Hebdo", incendiada per una sàtira sobre els islamistes

L'incendi, que no ha fet cap ferit, ha començat cap a la una de la matinada, al número 62 del Boulervard Davout, segons ha informat France Info, que ha afegit que el web de Charlie Hebdo també ha estat atacat per pirates informàtics.

RedaccióActualitzat
La portada de l'últim número del setmanari, que es publica els dimecres, ja havia estat avançada. En el disseny de Luz, es canvia el nom del setmanari "Charlie Hebdo" per "Charia Hebdo" en referència a la llei islàmica, i col·loca al profeta Mahoma com a redactor en cap per "celebrar la victòria" del partit islamista Ennahda a Tunísia.

Durant part de la nit, un missatge en anglès i en turc al web, que ha estat piratejat, denunciava la utilització de la figura de Mahoma "amb caricatures barroeres i vergonyoses sota el pretext de la llibertat d'expressió".

Segons els responsables de la revista, que dirigeix Charb, l'atac està directament relacionat amb la publicació d'aquest últim número que havia provocat ja insults i amenaces via Twitter o Facebook.

No és la primera vegada que "Charlie Hebdo", que s'edita des de 1970 i actualment distribueix uns 50.000 exemplars cada setmana, té problemes per un assumpte d'aquesta mena.

El 2006, després de reproduir les caricatures de Mahoma del diari danès "Jyllands-Posten" que van provocar la ira dels islamistes radicals de diversos països, el setmanari va rebre amenaces i va arribar a ser denunciat per injúries amb base religiosa.

La publicació, que aleshores dirigia Philippe Val, va ser absolta en primera i segona instància, en considerar-se que les caricatures de "Charlie Hebdo" no atacaven l'islam sinó els integristes.

Tot i que les maquetes i la resta de material de la revista ha estat destruït durant l'atac, el setmanari sortirà normalment ja que l'últim número ja havia sortit cap als quioscos quan es va produir l'atac, segons ha manifestat el seu director.

"Som indigents i ja no tenim amb què fer el diari. Espero que "Charia Hebdo" no sigui l'últim, ha declarat Charb a Europe 1 que ha puntualitzat que tot i que el setmanari es juga la seva supervivència "en principi, no deixarà terreny als islamistes".

Segons els mitjans francesos, encara no s'ha produït cap detenció relacionada amb l'atac.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut