Madrid

L'Ibex tanca amb pèrdues moderades en una sessió de guanys als principals parquets europeus

Sessió de recuperació aquest dimecres després de les pèrdues acusades i generalitzades que va provocar l'anunci del govern grec de convocar un referèndum sobre el pla de rescat de la UE. Tots els mercats han tancat en positiu, excepte l'espanyol. L'Ibex-35 ha acabat la sessió pràcticament pla amb unes pèrdues del 0,06%, arrossegat pels mals resultats de la banca. La prima de risc s'ha moderat i s'ha quedat en els 360 punts bàsics davant dels 373 de l'obertura.

RedaccióActualitzat
La borsa espanyola ha estat l'única que no ha recuperat una part de les pèrdues de la desastrosa sessió de dimarts. Els millors resultats han estat per a la Borsa de Milà, que ha pujat un 2.3%, davant de les pèrdues 6,8% del dia anteior. La segueix Frankfurt, amb uns guanys del 2,25%. París ha avançat un 1,38% i Londres ho va fer un 1,15%.

Els mercats s'han calmat després del fort sotrac que va suposar l'anunci del primer ministre grec, Iorgos Papandreu, de fer un referèndum per preguntar als ciutadans sobre el pla de rescat de la UE.

Les borses s'han mostrat, doncs, optimistes als resultats de la reunió entre el president francès, Nicolas Sarkozy, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre grec, Iorgos Papandreu, abans de la celebració, dijous, de la cimera del G-20.

L'obertura ha estat marcada pel verd. Després que el Fons Europeu d'Estabilitat Financera ha decidit ajornar la venda de deute, les cotitzacions s'han desinflat, però s'han tornat a recuperar per l'obertura de Wall Street i les bones notícies sobre la creació d'ocupació als Estats Units.

L'Ibex-35 no ha pogut pujar al carro de la recuperació, llastat pels mals resultats de la banca. El BBVA ha perdut un 2,14%; Bankinter, un 1,51%, i el Santander, un 1,34%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut