Un grup d'alumnes, en l'inici del curs escolar (Foto: ACN)
Per la pujada de l'IVA, el material escolar serà un 17% més car a partir de l'1 de setembre. (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament avala la supressió de la sisena hora amb el vot a favor del PPC

El Parlament ha avalat la política del Departament d'Ensenyament respecte a la supressió de la sisena hora a l'educació infantil i primària. El Partit Popular ha donat suport a un text de Convergència i Unió en aquest sentit.

RedaccióActualitzat
A l'altre costat s'han situat, en bloc, els grups del PSC, Esquerra, ICV-EUiA i Ciutadans, que s'han oposat a la pràctica totalitat dels punts de la proposta presentada pels diputats que donen suport al govern. SI se n'ha abstingut. Des d'Iniciativa, a més, han retret al PPC que hagi canviat de criteri, ja que el mes de juny es va posicionar a favor de la sisena hora en una moció que reclamava el manteniment de la mesura i que va tirar endavant amb l'única oposició de CiU.

El text parla de "substituir l'ampliació horària generalitzada fins al curs 2010-2011 a les etapes d'educació infantil i primària pel suport escolar personalitzat per afavorir l'adequat procés d'aprenentatge i d'enriquiment curricular a tots els alumnes, excepte en els centres en què es manté l'esmentada ampliació horària".

També insta a "mantenir" aquesta sisena hora "als centres situats en contextos socialment desafavorits per reduir l'impacte dels desavantatges socials que poden afectar els processos d'aprenentatge i desenvolupament personal".

La sisena hora la va implantar el tripartit el curs 2006-2007 a les escoles públiques per equiparar l'horari escolar amb el dels centres concertats. La mesura va suposar una ampliació de la plantilla de professorat en més de 4.500 nous professionals. L'actual govern l'ha suprimit aquest curs. Només la mantenen 403 centres on els resultats acadèmics han estat baixos o la situació socioeconòmica de les famílies és complicada.
Anar al contingut