Esplugues de Llobregat

El PSC reclama el vot per evitar que s'eliminin la sanitat i l'ensenyament públics

Carme Chacón repeteix com a candidata del Partit dels Socialistes a les eleccions al Congrés dels Diputats. Fa quatre anys encarava aquests quinze dies de campanya amb l'empenta d'un govern Zapatero en plena forma. Eren temps en què la crisi no havia colpejat tan durament ara. Conscient d'això, Chacón ha començat la campanya posant l'accent en la necessitat de preservar l'estat del benestar i garantir serveis dels ciutadans que, amb l'argument de la crisi, la dreta es dedica a retallar. El lema de campanya és: "El futur és esforç i justícia social".

Actualitzat
Els arguments que defensa Chacón els ha estrenat en campanya a Esplugues de Llobregat, la seva ciutat. D'aquesta manera ha volgut reforçar la imatge d'una candidata pròxima que té el repte de conservar els 25 diputats que el PSC va aconseguir el 2008. O almenys mantenir-se com a primera força a Catalunya.

Per aconseguir-ho, la candidata del PSC defensa que amb el govern socialista Catalunya té "més autogovern que mai", és "la primera comunitat en inversió en infraestructures per càpita", i també "ha millorat amb l'acord de finançament". Chacón admet que sent una gran responsabilitat per guanyar a Catalunya per tenir prou força per no eliminar la sanitat i l'ensenyament públics com, segons diu, pretenen PP i CiU. En matèria econòmica, Chacón aposta per aplicar impostos a les grans fortunes i a les transaccions bancàries. "Necessitem ingressos per crear ocupació i CiU i PP s'oposen a fer aportar qui més té", conclou la candidata socialista.

Durant la campanya electoral Chacón s'envoltarà de pesos pesants del socialisme espanyol com l'expresident Felipe González, que aquest mateix divendres serà a Catalunya, i també del mateix candidat Alfredo Pérez Rubalcaba, que té previst venir a Barcelona i Tarragona l'últim dijous de campanya. Zapatero, en canvi, no té previst cap acte en terres catalanes.
Anar al contingut