El Hierro
El Hierro
El Hierro

El Hierro registra el terratrèmol de més intensitat, amb 4,4 graus a l'escala de Richter

El Hierro registra el terratrèmol més fort des del juliol. El sisme de 4,4 graus ha sacsejat aquest divendres a la nit la costa nord d'El Hierro i ha obligat a tancar de nou al trànsit el túnel de Los Roquillos i a desallotjar onze habitatges del barri de Las Puntas, segons ha indicat el director general de Seguretat de Canàries, Juan Manuel Santana. El tremolor s'ha registrat a dos quarts de deu de la nit (hora canària) al costat de la costa del municipi de Frontera, amb l'epicentre localitzat a 22 quilòmetres de profunditat i una magnitud que iguala el de dimecres passat: 4,4 graus en l'escala de Richter, la més alta entre els més de 11.000 sismes que han sacsejat l'illa des de juliol.

Actualitzat
Juan Manuel Santana, ha confirmat que el tremolor ha estat sentit pràcticament a tota l'illa d'El Hierro i fins i tot també a la Vall del Rey, de La Gomera, i en alguns municipis del sud de Tenerife com Arafo i Santiago del Teide.

A més, el sisme ha provocat alguns despreniments de pedra sobre la carretera que uneix Frontera amb Sabinosa, encara que de poca importància.

Com a mesura de precaució, el govern canari ha decidit prohibir la circulació des de la mitjanit de divendres fins a les 7.30 de dissabte al túnel de Los Roquillos, principal via de comunicació entre Frontera i Valverde, que ja va estar tancat al trànsit des del 27 de setembre fins al 18 d'octubre.

A més, s'ha decidit desallotjar onze habitatges de Las Puntas, també al municipi de Frontera. Es tracta de les mateixes onze cases que més temps van estar buides durant l'anterior episodi sísmic a causa que la seva ubicació, sota pronunciats vessants rocosos, les fa vulnerables a despreniments.

El comitè científic del Pla de Protecció Civil per risc Volcànic de Canàries (Pevolca) tenia previst reunir-se a les 10.00 a El Hierro per avaluar la situació. En acabar, el comitè director del Pevolca prendrà les mesures oportunes, d'acord amb el dictamen dels experts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut