Gràfica de resultats econòmics.
Els sectors que van concentrar més concursos van ser el comerç i la construcció.
Madrid

Creix un 46% el nombre de famílies catalanes que es declaren en fallida el tercer trimestre

El nombre de famílies i empreses que es declara insolvent continua creixent. Al tercer trimestre han presentat concurs de creditors 51 famílies catalanes, un 46% més que fa un any, i 285 empreses, un 10% més. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, gairebé el 30% de les empreses que s'han declarat insolvents són del sector de la construcció, i el 20%, de la indústria. Les empreses d'entre 20 i 49 treballadors són les més afectades, i també les microempreses de fins a 5 treballadors.

Actualitzat
Cinquanta-una famílies catalanes van demanar el tercer trimestre un concurs de creditors. La xifra suposa un 46% més en relació amb el tercer trimestre de l'any passat, quan es van declarar en fallida 35 famílies. En total, el nombre de deutors concursals a Catalunya se situa en total en 336, un 14% més en comparació amb el mateix període de 2010.

Pel que fa a les 285 empreses deutores, encapçalen el rànquing les empreses de construcció i immobiliàries (79), les empreses de comerç a l'engròs (42) i la indústria de béns intermedis (28), segons l'INE.

Les empreses, en suspensió de pagaments


Més del 98% dels concursos es van sol·licitar de manera voluntària en el procediment abreujat. Pel que fa a les empreses en suspensió de pagaments, el 72% són societats limitades i el 64% són empreses amb un volum de negoci inferior als 2 milions d'euros. Pel que fa a la seva mida, el 53% són empreses de menys de deu treballadors.

En comparació amb el segon trimestre, les dades marquen una lleu millora. En total hi ha un 12% d'empreses i persones físiques menys en concurs de creditors; d'aquestes, el volum de famílies que es declaren en fallida també es redueix gairebé un 14%.

Entre l'abril i el juny de 2011 es van registrar a Catalunya 381 procediments concursals, d'aquests, hi havia 322 empreses i 59 famílies que no podien fer front als deutes.

El nombre de deutors creix per sobre d'un 25% a l'Estat

El nombre total de deutors concursals va créixer un 25,8% respecte al tercer trimestre del 2010 fins a situar-se en les 1.489 empreses i persones al conjunt de l'Estat. També en aquest cas, el volum de famílies que es declaren en fallida per no poder fer front a les seves despeses augmenta un 23,5% respecte a fa un any i ja en són 21. Pel que fa al nombre d'empreses en concurs de creditors creix un 26% respecte al tercer trimestre del 2010, i ara en són 1.268.


Anar al contingut