Barcelona

Damm, Cobega i Victory Turnaround, nous propietaris de Cacaolat

Cacaolat es quedarà a Catalunya, concretament a Santa Coloma de Gramenet. El jutjat mercantil número 6 de Barcelona ha adjudicat la unitat productiva de Cacaolat a l'aliança d'empreses formada per Damm, Cobega i el fons d'inversió Victory Turnaround. Les tres companyies invertiran més de 130 milions d'euros, destinats a innovació i a nous sistemes de comercialització i organització.

Actualitzat
Els nous propietaris de Cacaolat, Damm i Cobega, inauguraran una nova planta a l'antiga fàbrica de Cerveses Damm a Santa Coloma de Gramenet, i engegaran un pla industrial per a la planta d'Utebo a Saragossa.

La planta de Santa Coloma ocuparà una superfície d'uns 52.000 metres quadrats. Disposarà d'una zona de producció i envasat que s'adaptarà a la nova línia de productes, d'un laboratori i una depuradora de tractament d'aigües, entre altres infraestructures. Es preveu que estigui operativa el 2013.

A més, els nous amos pagaran 75 milions d'euros pels actius actuals i es faran càrrec de les hipoteques.

La nova Cacaolat serà una empresa autònoma i independent dels seus accionistes.

La plantilla celebra la decisió


Els empleats de Cacaolat s'han mostrat satisfets per la decisió del jutge. El president del comitè d'empresa de Cacaolat, José Miguel Miguel, ha declarat que "valorem molt positivament l'adjudicació perquè és l'oferta per la qual apostava tota la plantilla".

El comitè d'empresa encara no ha estat convocat a cap reunió amb la nova directiva però espera que es produeixi "en breu". A més, tota la plantilla confia que l'aliança materialitzi els compromisos de la seva oferta, especialment pel que fa a la conservació de tots els llocs de treball.

La sortida d'un atzucac legal

El procés de venda de Cacaolat va començar fa vuit mesos quan l'empresa es va veure arrossegada per la fallida del grup d'empreses de Nueva Rumasa.

Per fer front a la situació, els treballadors van acceptar un ERO temporal que s'allargarà fins al juliol.

La delicada situació de Cacaolat va fer témer per la seva continuïtat i va generar reaccions populars a favor de mantenir la producció a Catalunya.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut