Un activista mostra el xec simbòlic que han portat a la seu de CatalunyaCaixa.
Un activista mostra el xec simbòlic que han portat a la seu de CatalunyaCaixa.
Barcelona

Uns 20 anticapitalistes ocupen la seu de Catalunya Caixa durant mitja hora

Una vintena d'anticapitalistes han ocupat aquest dimarts al migdia el despatx del president de Catalunya Caixa, Manel Rossell. El grup, entre els quals hi havia dos membres de la candidatura Anticapitalistes, han irromput a la seu de l'entitat financera a la Via Laietana de Barcelona poc abans de dos quarts de 2 del migdia. Al cap d'uns minuts, i mentre cridaven consignes contra l'imperi dels mercats, han pujat fins al despatx de Rosell, que ha aguantat estoicament la visita inesperada, i li han lliurat un xec perquè retorni els més de 17.000 milions d'euros que el FROB ha invertit a l'entitat. Al cap de mitja hora, han sortit del despatx i han baixat fins a l'entrada, on ja els esperaven els Mossos d'Esquadra per identificar-los i tramitar una denúncia per ocupació.

Actualitzat
Els okupes han entrat al despatx de Rosell amb crits com "sí que hi ha diners, els tenen els banquers" i han tornat a l'entrada principal quan els han advertit que serien denunciats penalment per l'ocupació.

Entre les 2 i les 3, han anat sortint, d'un en un. Ja fora, Esther Vivas, de la candidatura Anticapitalistes, ha explicat que volien "denunciar la usura de la banca que ha rebut més de 17.000 milions d'euros, 3.000 dels quals a CatalunyaCaixa, per sortir de la crisi, mentre es diu que no hi ha diners i es retalla en educació i sanitat".
Anar al contingut