Delta Zero, en la declaració a la comissió d'investigació del Parlament. (Foto: ACN)
Delta Zero, en la declaració a la comissió d'investigació del Parlament. (Foto: ACN)
Gandesa

El cap dels bombers en l'incendi d'Horta anirà a judici acusat de 5 homicidis imprudents

La jutge de l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan ha tancat la instrucció del cas i ha enviat a judici el cap dels bombers en l'operatiu, Delta 0, acusat de cinc delictes d'homicidi imprudent. Finalment, la magistrada han separat el cas en dues parts, una per l'actuació del cap dels bombers i l'altra per l'incendi forestal en què hi ha imputats dos joves. Un cop acaba la instrucció del cas, ara, la fiscalia i les acusacions particulars han de presentar els seus escrits.

Actualitzat
La titular del jutjat d'instrucció de Gandesa, Laura Martínez, ha considerat que hi ha prou indicis per mantenir la imputació de Carles Font, el nom de Delta 0, cap de guàrdia dels bombers en el moment dels fets. Un jutjat penal decidirà si va tenir responsabilitat en la mort de cinc bombers el juliol del 2009.

Davant de la jutge, Carles Font va negar que hi hagués hagut descoordinació en les tasques d'extinció de l'incendi i va afirmar que havia treballat "abnegadament" durant 24 hores contra les flames.

Els altres dos imputats per l'incendi, tot i que a partir d'ara formen part d'una altra causa, són Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, acusats d'un delicte d'incendi forestal. Aquest dijous han de comparèixer al jutjat de Gandesa per saber concretament de què els acusen les parts.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut