Es crea una aplicació perquè mòbils d'arreu del món sonin alhora

Simfonia massiva és una iniciativa creada perquè el divendres 11 de novembre del 2011 a les 11 hores 11 minuts i 11 segons soni la "Cinquena simfonia" de Beethoven a tots els mòbils Android que s'hagin descarregat l'aplicació gratuïta prèviament. A la iniciativa, que porta el lema "Junts", ja s'hi han sumat 96 països.

Actualitzat
El projecte Simfonia Massiva té poc més d'una setmana i ja ha arribat a 99 països i compta amb 5.364 usuaris d'arreu del món que s'han descarregat l'aplicació. Segons el catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de Barcelona i creador del dispositiu, José Ignacio Latorre, aquesta iniciativa té l'objectiu de "transmetre un missatge positiu i conjunt mitjançant les noves tecnologies".

La simfonia començarà a sonar a les 11 hores 11 minuts 11 segons i 111 mil·lisegons, Hora Central Europea (GMT +1) i els països que hi participen poden escollir entre sumar-se a la primera audició o esperar-se que sigui l'hora exacte a la seva regió, ja que l'aplicació permet que la "Cinquena" de Beethoven es vagi repetint a cada hora, durant tot el dia.

En un primer moment, l'aplicació també estava dissenyada per a mòbils iPhone, però Apple ha desestimat el projecte. Per això, els creadors han anunciat que connectant-se a la seva web també es podrà escoltar la "Cinquena Simfonia" de Beethoven en el moment precís.

A partir del dia 11 es podran fer propostes per utilitzar aquesta aplicació en altres iniciatives a la mateixa pàgina web.


Anar al contingut