Bangkok

Les bodes es disparen a l'Àsia per l'11 de l'11 de l'11 tot i que, en alguns llocs, casar-se avui surt més car

La febre de l'11 de l'11 de l'11 ha fet estralls a Indonèsia, on el nombre de casaments ha augmentat el 100%, tot i que, per evitar-ne una eventual allau, el Departament d'Afers Religiosos i l'Oficina del Registre Civil havien elevat el cost des tràmits burocràtics.

Actualitzat
Tot i així, milers de parelles d'aquest país van decidir casar-se tal dia com avui influïts per la numerologia, una pràctica endevinatòria que utilitza els números i que està molt estesa a la regió.

El fet que l'11 de l'11 de l'11 hagi caigut en divendres, el dia festiu del calendari musulmà, encara ha fet augmentar més el nombre de casaments.

A més d'atraure els nuvis i de propiciar que alguns hospitals no cobrin el cost del part de les criatures nascudes en aquesta data, també ha suposat per 116 militars indonesis d'alta graduació, que ho van demanar expressament, el primer dia de la seva nova vida com a jubilats.

La cèlebre hereva nord-americana Paris Hilton ha participat a la gran festa de l'11 de l'11 de l'11 que s'ha celebrat a la turística illa de Bali sota el lema "Demana un desig i se't complirà".

A Malàisia, prop de mig miler de parelles, la majoria d'origen xinès, han contret matrimoni en un temple budista de Kuala Lumpur per no deixar passar una data que la numerologia interpreta com d'"amor etern".

A les Filipines, on les supersticions, igual que a la resta del sud-est asiàtic, estan molt arrelades, milers de persones s'han congregat a les 11 i 11 per resar per la pau mundial a la catedral de Dagupan, al nord del país.

Aquesta data, considerada de bons auspicis, també ha propiciat que a Tailàndia s'hi hagin celebrat més bodes i s'hi hagin inaugurat més negocis però menys del que s'esperava a causa de les greus inundacions que hi ha a diferents parts del país i la capital, Bangkok.







VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut