Catalunya

Un divendres amb estones de sol

Aquest divendres despertarà amb més estones de sol que aquest dijous. Però de nou, les boires i núvols baixos taparan el cel del sud de la plana de Lleida i interior de Tarragona i Barcelona durant el matí. A la resta, el temps serà assolellat. A partir de la tarda, els núvols augmentaran a la meitat est per l'arribada de la pertorbació situada dijous a Àfrica i que és la mateixa que ens va deixar els aiguats dimarts passat.

Actualitzat
Malgrat l'estabilitat i les altes pressions, la tarda no serà assolellada, ben bé tot el contrari. El cel es presentarà variable, amb més núvols que no pas sol, i fins i tot sense descartar alguna feble precipitació. A última hora de dijous la nuvolositat s'anirà reduint.

Les temperatures màximes es mantindran baixes, amb valors de fins a 12 graus al Pirineu, 15 o 16 a les comarques de l'interior i 18 al litoral. Puntualment, alguna població arribarà als 20 graus.

El País Valencià tindrà una tarda amb el cel totalment cobert i amb algunes precipitacions febles. En canvi, a les Balears i la Catalunya Nord el cel serà variable.

Divendres torna la pertorbació
Despertarà el dia amb més estones de sol que dijous. Però, de nou, les boires i núvols baixos taparan el cel del sud de la plana de Lleida i interior de Tarragona i Barcelona durant el matí. A la resta, el temps serà assolellat. A partir de la tarda, els núvols augmentaran a la meitat est per l'arribada de la pertorbació situada dijous a Àfrica i que és la mateixa que ens va deixar els aiguats dimarts passat. Ara bé, no ve amb tanta energia. Les primeres pluges afectaran la Costa Brava cap al vespre i de cara a la nit s'endinsaran cap a Osona, el Ripollès i la Garrotxa, on podran ser d'intensitat moderada.
Els vents de llevant augmentaran d'intensitat al llarg del dia a les comarques de Girona.
Les temperatures mínimes baixaran, amb glaçades febles a les fondalades del Pirineu; en canvi, les màximes, es mantindran sense canvis.

Cap de setmana amb dues cares
Durant la matinada de dissabte les pluges podran ser moderades a l'Empordà i la Garrotxa. Ràpidament a primera hora del matí, aquestes pluges es traslladaran cap a la Catalunya Nord, al mateix temps que podran ser localment intenses. Fora de tot aquest sector, dissabte farà sol fins al vespre. A partir d'aleshores, els núvols augmentaran i arribaran les primeres gotes al litoral.
De cara a diumenge, temps més ennuvolat i amb possibles precipitacions.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut