Protesta dels treballadors a l'Hospital Dos de Maig.
L'Hospital Dos de Maig, finalment, no tancarà (Imatge d'arxiu)
Barcelona

L'Hospital Dos de Maig de Barcelona finalment no tancarà

L'Hospital Dos de Maig de Barcelona mantindrà finalment la seva activitat i no tancarà les portes. Tot gràcies a un acord perquè la Creu Roja faciliti un arrendament de l'immoble fins que la nova empresa, creada per directius del centre, amb el nom Gaudí Salut, SA, pugui aconseguir el crèdit per comprar l'edifici valorat en 30 milions d'euros.

Actualitzat
Després de l'amenaça de tancament llançada per la Conselleria de Salut de la Generalitat a principis de juliol, a falta de diners per comprar l'immoble, el president de la Creu Roja, Josep Marquès, ha anunciat aquest divendres la decisió de l'entitat de permetre finalment un lloguer amb dret a compra als directius, una iniciativa que ha estat ben acollida pels treballadors.

Gaudí Salut, SA, que seguirà mantenint el centre a la Xarxa d'Hospitals d'Utilitat Pública (XHUP), hauria d'haver començat a gestionar el Dos de Maig fa setmanes, però la tasca d'aconseguir el crèdit per comprar l'edifici ha complicat la situació, fins que la Creu Roja ha flexibilitzat les condicions. Així, en pocs dies es podria oficialitzar el traspàs de poders.

Creada el passat 29 de juliol, Gaudí Salut, SA, va comptar amb una inversió inicial de 84.000 euros, tot i que ara s'ha obert un procés d'ampliació de capital perquè tots els treballadors del centre puguin adquirir-ne accions. A més, la nova empresa, que comprarà l'hospital i els dos equips d'atenció primària vinculats al centre, ja ha estat acceptada per La Unió, una de les patronals més importants de l'àmbit sanitari.

La majoria de les 13 persones que han impulsat la societat anònima són treballadors del Dos de Maig i la peça clau de la gestió és l'actual gerent, Daniel Rodríguez, que ha estat nomenat conseller delegat. El doble objectiu d'aquest grup de directius és mantenir el dispositiu sanitari i conservar els més de 400 llocs de treball del Dos de Maig, cosa que "segur que s'aconseguirà" quan es trobi una font de finançament.

El grup de directius ha ideat un pla de viabilitat "basat en l'activitat pública", tot i que no descarten que la participació privada augmenti amb el traspàs de la gestió. De fet, el Dos de Maig té un 95% d'activitat pública, tot i que quan passi a ser Gaudí Salut, SA, aquesta xifra "podria disminuir".
Anar al contingut