Una dona acaricia la cama del seu fill de dos anys mentre rep assistència a Somàlia. (Foto: EFE)
Una dona acaricia la cama del seu fill de dos anys mentre rep assistència a Somàlia. (Foto: EFE)
Barcelona

La desnutrició crònica afecta prop de 200 milions de nens de tot el món

En el Dia Mundial dels Drets de la Infància, l'Unicef ha fet públiques unes xifres esfereïdores: la desnutrició crònica afecta prop de 200 milions de nens de tot el món. Un terç de les morts de menors de 5 anys és a causa de la fam. Guiomar Todor, coordinadora d'Unicef a Catalunya, diu que cal replantejar-se les polítiques actuals perquè per primer cop en la història hi ha recursos suficients per acabar amb la gana.

RedaccióActualitzat
Actualment, a tot el món es produeixen prou aliments per satisfer tota la població. El problema és la distribució. Todor ha explicat a Catalunya Ràdio que l'Unicef treballa amb governs i comunitats per millorar la distribució dels aliments.

La desnutrició infantil es concentra bàsicament a l'Àfrica subsahariana, en algunes regions del sud-est asiàtic, però també en alguns països de l'Amèrica Llatina.

La situació de falta d'aliments és un dels principals problemes de la Banya d'Àfrica. L'augment del preu dels aliments, la sequera que viu la regió i el conflicte intern a Somàlia, des de fa dues dècades, fan que la zona visqui una situació de crisi infantil de dimensions massives. Metges Sense Fronteres explica que, a més, les ONGs tenen serioses dificultats per treballar a la zona.

El mes de juliol, l'ONU va declarar l'estat de fam a diverses zones del sud de Somàlia, on centenars de nens han mort per desnutrició i centenars de milers continuen en situació de risc. Els nens desnodrits són molt més vulnerables a les malalties, segons ha explicat des de Somàlia a Catalunya Ràdio Marcos Perreiro, que és el coordinador de Metges Sense Fronteres a Mogadiscio.


Anar al contingut