Barcelona

Alícia Sánchez-Camacho proclama el PPC com la força "decisiva" de Catalunya a Madrid

El candidat del PPC per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha valorat molt positivament els resultats electorals obtinguts per la seva formació a Catalunya, tot i continuar com a tercera força política. Fernández Díaz ha dit que "la distància amb el PSC ha quedat reduïda" al passar d'una diferència de 17 escons a només 3. El candidat popular ha dit també que aquestes eleccions "han canviat substancialment el panorama polític" a Catalunya, que apareix amb tres grans forces molt més equilibrades. Per la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, el PPC s'ha convertit en "la força decisiva" de Catalunya a Madrid.

J.M. FàbregasActualitzat
La presidenta del PP català ha considerat que els resultats electorals han estat "extraordinàriament positius" i que formen part del procés de recuperació de la formació. "Des que sóc presidenta del PPC -ha dit Sánchez-Camacho- el partit ha anat creixent electoralment arreu de Catalunya" en totes les conteses electorals. Sánchez-Camacho ha qualificat de "fita històrica" l'obtenció d'un diputat a Girona.

Per Camacho, els resultats d'avui "consoliden la posició de centralitat" del PPC i el porten a jugar "un paper clau a Catalunya i un paper clau en la interlocució amb Espanya". A partir d'avui, "som decisius a Espanya".

Amb pràcticament el 100% dels vots escrutats, el PPC ha obtingut el 20,70% dels sufragis i 11 diputats: 7 a Barcelona, 2 a Tarragona, un a Girona i un a Lleida. A les eleccions del 2008, el PP havia obtingut el 16,40% i 8 diputats: 6 a Barcelona, un a Tarragona, un a Lleida i cap a Girona.

El creixement del PPC va començar a les autonòmiques de l'any passat, quan els populars van marcar una fita al convertir-se en la tercera força política al Parlament, amb 18 diputats i més de 384.000 vots, 70.000 més que el 2006. També en les municipals del mes de maig passat el PPC va experimentar un important creixement a l'aconseguir 473 regidors a tot Catalunya i 363.500 vots, enfront dels 283.000 del 2007.

En aquestes generals, el creixement en nombre de vots ha seguit aquesta tendència a l'alça i el PPC ha sumat més de 705.000 sufragis, uns 100.000 més que el 2008, mentre que el percentatge de vot ha passat del 16,4% al 20,7%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut