Barcelona

Carme Chacón reconeix la victòria del PP però assegura que els socialistes "no estan derrotats"

La candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, ha reconegut la derrota dels socialistes en les eleccions generals d'aquest diumenge. Chacón ha promès una oposició "activa i positiva, tant a Catalunya com al Parlament espanyol", amb l'objectiu de superar la crisi econòmica sense "llençar per la borda allò que ens fa forts com a país: l'educació, la sanitat, etc."

Ramon RadóActualitzat
Tot i l'augment de vot respecte a les últimes eleccions al Parlament i eleccions municipals, CiU ha superat el PSC a Catalunya, Carme Chacón ha felicitat la federació nacionalista, però ha aclarit que "el vencedor d'aquestes eleccions és el PP", a qui ha desitjat que "la seva gestió sigui profitosa".

La candidata ha dit als militants que hi havia a la seu del carrer Nicaragua que han "perdut les eleccions, però no estan derrotats perquè només està derrotat qui es rendeix i nosaltres no ens rendim". Per Chacón, el combat dels socialistes catalans va més enllà de les "conjuntures electorals", ja que consisteix a "defensar els ideals de la llibertat, la igualtat, la justícia social i la democràcia", una lluita que ha definit com "més necessària que mai".

Chacón ha donat les gràcies als ciutadans que han votat el PSC, als quals s'ha dirigit dient: "hem treballat per aconseguir la seva confiança, ens esforçarem molt més per merèixer-la". La cap de llista del PSC també ha volgut agrair la feina feta tant als militants com al candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, "pel seu esforç i la seva entrega".

De 25 a 14 diputats

Els socialistes catalans han aconseguit més de 800.000 vots i 14 diputats en aquestes eleccions. Aquests resultats, que els col·loquen per primera vegada per darrere de CiU en unes eleccions generals, queden molt lluny dels 25 representats i més d'un milió i mig de vots dels comicis de l'any 2008.

Iceta felicita Chacón

Poc després de fer-se públic el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha comparegut per reconèixer la victòria del PP i ha relacionat els resultats dels socialistes amb el "patró de conducta electoral de les darreres eleccions al Parlament i les municipals del maig" i el context europeu.

En aquells moments, el PSC era la primera força a Catalunya en vots i Iceta ha destacat que "Catalunya ha marcat la diferència", en ser de les poques regions de l'Estat on no guanya el PP. El viceprimer secretari del PSC també ha volgut felicitar la candidata Carme Chacón, per la campanya que ha dut a terme. Al seu compte de Twitter, Iceta ha felicitat el PP per la majoria absoluta, CiU per la victòria a Catalunya i ICV-EUiA i Esquerra pels seus bons resultats.

Els socialistes catalans han passat la nit al carrer Nicaragua amb tristesa per la clara majoria absoluta del PP, augurada pels sondejos a peu d'urna i posteriorment confirmada per l'escrutini.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut