Barcelona

Mas i Duran agraeixen el suport dels ciutadans i el qualifiquen de "resposta de gran maduresa democràtica"

Convergència i Unió ha aconseguit una fita històrica en convertir-se en la força més votada en unes eleccions generals a Catalunya amb 16 escons. "Avui, més que mai, em sento orgullós de ser català i de formar part de CiU", ha dit el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. Duran ha elogiat el suport de la ciutadania, una resposta que demostra una "gran maduresa democràtica" en un moment molt delicat per al país.

Carla PedretActualitzat
El president de la Generalitat i president de CiU, Artur Mas, ha estat el primer a valorar els resultats electorals. Interromput per crits d'independència i de president, Mas s'ha compromès a fer tot el que sigui possible per defensar els interessos del poble de Catalunya. En un un to més informal, el president de la Generalitat ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova victòria. "Tres de tres. Hem fet el triplet", ha dit Mas en referència a l'alcaldia de Barcelona, la Generalitat i ara les eleccions generals a Catalunya. "Hem fet un 'hat-trick'". "És un resultat històric".

Artur Mas primer i Josep Antoni Duran i Lleida després han agraït la feina feta per militants i simpatitzants. També als votants que els han donat la seva confiança. "El poble català ha entès que el govern fa el que ha de fer pel bé de tots els ciutadans de Catalunya", ha dit Duran, que ha elogiat la valentia del govern de la Generalitat, que ha defugit els interessos partidistes i ha aplicat mesures difícils, però necessàries.

El numero dos de la formació, Pere Macias, ha explicat en una entrevista a TV3 que aquests resultats els "donen força" i "obliguen a defensar encara més el pacte fiscal. Aquestes eleccions han estat una mena de referèndum". "La nostra obligació és presentar davant del nou govern el pacte fiscal, una eina per lluitar contra l'atur i la situació econòmica".

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida acompanyats de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i altres dirigents de la formació han sortit al balcó de l'hotel Majestic per celebrar els bons resultats que han obtingut. Els crits de "visca Catalunya!" s'han alternat amb els d'"independència!".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut