Madrid

Rubalcaba felicita el PP i anuncia una oposició defensant "els serveis públics universals"

El candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut la derrota dels socialistes en les eleccions d'aquest diumenge i s'ha compromès a fer una oposició "d'acord amb la nostra identitat política". Rubalcaba ha felicitat el PP per haver "guanyat àmpliament les eleccions generals" i ha dit que ha trucat personalment a Mariano Rajoy per donar-li l'enhorabona.

Ramon RadóActualitzat
Quan passaven deu minuts de les deu del vespre, Rubalcaba ha aparegut a la seu del carrer Ferraz i ha dit resignat que els socialistes han "perdut clarament les eleccions". El cap de llista dels socialistes ha proclamat que treballaran "amb totes les nostres forces per aconseguir la recuperació de l'economia i l'ocupació" però tenint clar que la lluita contra la crisi no pot significar "una pèrdua dels drets i seguretats bàsics que hem conquerit amb anys d'esforç". Rubalcaba ja ha avisat que, des de l'oposició, el PSOE defensarà "els serveis públics universals, la igualtat entre homes i dones i totes les nostres llibertats i els nostres drets civils".

El candidat del PSOE ha valorat positivament la participació en aquesta jornada electoral, que creu que demostra "la fortalesa de la democràcia espanyola". Rubalcaba ha donat les gràcies als "set milions de ciutadans que ens han donat el vot en unes circumstàncies especialment difícils" i ha promès estar "a l'altura d'aquesta confiança".

Els d'aquest diumenge són els pitjors resultats del PSOE en unes eleccions al Parlament espanyol, amb només 110 diputats. Davant d'aquesta situació, Rubalcaba ha dit que ha transmès al secretari general del partit, José Luis Rodríguez Zapatero, que "és necessari convocar un congrés ordinari al més aviat possible". A Twitter, Rubalcaba també ha felicitat Rajoy per la victòria obtinguda aquest diumenge.

Fredor a l'ambient durant tot el vespre

La resignació i la seriositat han dominat l'ambient dels socialistes durant la jornada electoral, mentre avançava l'escrutini. Els militants i simpatitzants del PSOE, al voltant d'uns 500 segons el mateix partit, han acudit a donar suport al candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba. A fora, només 20 simpatitzants i una única bandera del PSOE esperaven la confirmació dels resultats. El fet que no s'hagi tallat el trànsit ni tampoc s'hagi muntat cap plataforma perquè el candidat sortís a saludar els simpatitzants, com sí que es va fer els anys 2004 i 2008, no feia presagiar uns bons resultats.

Abans que Rubalcaba, la directora de campanya del PSOE, Elena Valenciano, ha valorat els primers sondejos, que ja auguraven la victòria del PP. Valenciano, que ha demanat "cautela" fins que es confirmessin els resultats, ha donat les gràcies als ciutadans pel "notable grau de suport" rebut i s'ha compromès a "exercir la responsabilitat" que els atorguin les urnes.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut