Vilanova de Segrià

Donada d'alta la parella de Vilanova de Segrià intoxicada greument amb bolets collits al seu jardí

Els metges han donat l'alta a la parella de Vilanova de Segrià, d'uns 50 anys, intoxicada greument per la ingesta de bolets verinosos que havien collit al seu jardí. El matrimoni estava ingressat des de dissabte a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida pel consum d"Amanita phalloides" o farinera borda, un bolet que pot obligar a un trasplantament de fetge i, fins i tot, pot provocar la mort. La ràpida intervenció mèdica ha evitat que patissin la fallada al fetge.

RedaccióActualitzat
En els últims deu dies, els hospitals catalans han hagut d'atendre diverses persones per haver consumit bolets verinosos. En el balanç hi està inclòs l'home de 73 anys, veí de Mataró, que va morir la setmana passada a Barcelona després d'ingerir un bolet molt tòxic que prolifera als parterres urbans. És per això que l'Ajuntament de Mataró ha decidit retirar els bolets que hi ha als parcs i jardins i penjar cartells per la ciutat advertint del perill de collir-los.

El Departament de Salut recomana consumir només els bolets que es puguin reconèixer de manera inequívoca i que presentin un bon estat de conservació. L'any passat els hospitals catalans van atendre una setantena de persones amb símptomes d'intoxicació per ingesta de bolets verinosos. Enguany, l'escassetat podria estar provocant un augment dels casos d'intoxicació.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut