Vilafranca del Penedès

La Fiscalia obre diligències per investigar l'escàndol de les pensions milionàries dels directius de Caixa Penedès

La Fiscalia Superior de Catalunya ha anunciat que obrirà diligències per investigar les remuneracions de la cúpula de Caixa Penedès, hores després que el consell d'administració de l'entitat ha forçat la dimissió del president, Ricard Pagès, i del director general, Manuel Troyano, en fer-se públic que tots dos, juntament amb dos altres exalts càrrecs, disposaven d'un pla de pensions conjunt que suma més de 20 milions d'euros.

Actualitzat
La Fiscalia assegura en un comunicat que han pres la decisió després de saber pels mitjans de comunicació els plans de pensions que s'havien assignat els quatre directius de Caixa Panedès al seu favor. La investigació pretén "determinar una possible responsabilitat penal".

El consell d'administració de Caixa Penedès ha fet dimitir el president de l'entitat i el director general, després de fer-se públic que els dos, juntament amb dos altres exalts càrrecs -l'exdirector general Joan Caelles i l'excap de Recursos Humans Jaume Jorba- disposen d'un pla de pensions que de forma conjunta supera els 20 milions d'euros. Els membres del consell d'administració asseguren que no sabien res d'aquestes pensions milionàries, i que se n'han assabentat per la premsa.

L'aprovació d'aquests plans de pensions milionaris és anterior a la integració de Caixa Penedès al grup Banc Mare Nostrum, en el qual també hi ha Caixa Múrcia, Caixa Granada i Sa Nostra. En el procés de creació del grup, Caixa Penedès va rebre, juntament amb els seus tres socis, 916 milions d'euros d'un préstec del FROB.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut