Vilafranca del Penedès

Cessats el president i el director general de Caixa Penedès en saber-se que gaudien d'un pla de pensions milionari

El consell d'administració de Caixa Penedès ha forçat la dimissió del president de l'entitat, Ricard Pagès, i del director general, Manuel Troyano, després de fer-se públic que tots dos, juntament amb dos altres exalts càrrecs, disposen d'un pla de pensions que de forma conjunta supera els 20 milions d'euros. Els membres del consell d'administració asseguren que no sabien res d'aquestes pensions milionàries, i que se n'han assabentat per la premsa.

Actualitzat
En un comunicat, el consell d'administració de Caixa Penedès afirma que els consellers de Caixa Penedès "desaproven el contingut, el mètode d'instrumentació, la falta de transparència, l'excepcionalitat i la desproporció" d'aquestes remuneracions i afegeix que "estudiarà la manera de corregir aquesta situació".

Ricard Pagès i Manuel Troyano disposen d'un complement de pensió en forma de pòlissa d'assegurança, que juntament amb la de l'exdirector general, Joan Caelles, i la de l'excap de recursos humans, Jaume Jorba, sumen un total d'uns 20 milions d'euros.

L'aprovació d'aquests plans de pensions milionaris és anterior a la integració de Caixa Penedès al grup Banc Mare Nostrum, en el qual també hi ha Caixa Múrcia, Caixa Granada i Sa Nostra. En el procés de creació del grup, Caixa Penedès va rebre, juntament amb els seus tres socis, 916 milions d'euros d'un préstec del FROB.

Provisionalment, la presidència de Caixa Penedès l'assumirà el vicepresident, Albert Vancells.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut