El primer secretari del PSC, José Montilla
Imatge d'arxiu del primer secretari del PSC, José Montilla (Foto: ACN)
Barcelona

El PSC proposa José Montilla i l'exalcaldessa de Salt com a senadors per designació autonòmica.

Finalment, José Montilla serà senador del PSC per designació autonòmica. Els socialistes han presentat al Parlament la seva candidatura amb la de l'exalcaldessa de Salt, i el pròxim dia 30, si no hi ha cap sorpresa, el ple en votarà l'elecció.

RedaccióActualitzat
Fonts del PSC han explicat que els noms de Montilla i Pineda ja han entrat a registre precisament quan acaba el termini per fer-ho. Ara caldrà que la comissió de l'Estatut dels diputats analitzi les candidatures per ratificar que no presenten cap incompatibilitat. Superat aquest tràmit, es votarà al ple del Parlament. Ara bé, hi ha un pacte no escrit segons el qual els partits respecten els candidats proposats, per tant, les candidatures prosperaran.

Tot i això, aquesta vegada l'elecció de Montilla ha estat envoltada de polèmica. La setmana començava amb crítiques per part d'Esquerra Republicana, que considera que un expresident de la Generalitat no hi ha d'anar a fer res, al Senat. Els republicans recorden, a més, que el PSC està fent el mateix que va fer el PP quan va designar senador Manuel Fraga.

El Partit Popular també hi és reticent i subratlla que és la primera vegada que un expresident de la Generalitat va al Senat.
Anar al contingut