Pertús

Entitats, partits i sindicats marxen contra la proliferació d'excursions sexuals a l'Empordà

Unes 200 persones es manifesten al Pertús convocats per grups de feministes, entitats socials, partits d'esquerra i sindicats per protestar contra l'increment de la prostitució a l'Empordà, sobretot després de l'obertura d'un macrobordell a la Jonquera. Les escapades als macrobordells de l'Alt Empordà s'estan convertint en una moda entre els joves del sud de França, que són capaços de recórrer més de 200 quilòmetres per trobar una oferta sexual que al seu país està prohibida.

RedaccióActualitzat
Centenars de joves francesos creuen la frontera cada cap de setmana per anar al que ells mateixos anomenen el paradís de la prostitució. Des que fa poc més d'un any va obrir a la Jonquera el macrobordell més gran d'Europa, cada cop són més els joves del sud de França que fan centenars de quilòmetres per una oferta que al seu país està prohibida.

El macroprostíbul Paradise, que va obrir després d'un estira-i-arronsa entre l'ajuntament i el propietari de l'establiment, s'ha convertit en un gran atractiu per als joves de França, que es converteixen en clients de les 120 noies que hi exerceixen la prostitució. L'establiment, que va començar a funcionar després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar validesa als permisos que tenia el seu propietari, ha estat envoltat de polèmica des de la seva obertura. Només nou dies després d'engegar l'activitat, s'hi va fer una operació policial en què es van detenir cinc prostitutes d'origen brasiler per infringir la llei d'estrangeria.

Un any després, la policia continua controlant l'activitat i els cllients d'aquest establiment però també altres entorns relacionats amb la prostitució a la zona. La policia assegura que s'estan instal·lant grups búlgars que estan fent fora altres xarxes procedents d'altres països de l'antiga Unió Soviètica. Aquestes xarxes, segons la policia, poden arribar a llogar les rotondes, per les quals es demanarien fins a 2.000 euros al mes. No només el macrobordell de la Jonquera ha esdevingut un destí d'excursió sexual per als joves francesos que intercanvien diners per sexe, sinò també altres clubs de l'Empordà, que compten entre els seus clients habituals amb joves francesos, d'origen magrebí, d'entre 17 i 25 anys, que busquen allò que no poden trobar al seu país.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut