Un cartell de fa uns dies de la Plataforma en contra del Radar de Torredembarra
Un cartell de fa uns dies de la Plataforma en contra del Radar de Torredembarra
Torredembarra

L'alcalde de Torredembarra revisarà les multes d'una de les carreteres d'accés al poble

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Massagué, afirma que tot i que les multes estan ben posades cal buscar una solució ja que hi ha moltes famílies afectades.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Torredembarra va instal·lar fa uns mesos un radar mòbil a l'antiga N-340, en el tram que uneix la C-32 (carretera de la Riera) i la T-210 (carretera de la Pobla), que ha multat en aquest temps uns 3.000 veïns de Torredembarra, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, la Nou de Gaià i Altafulla.

La policia local de Torredembarra ha imposat aquestes sancions perquè la carretera en qüestió es tracta, en realitat, d'una via urbana on la velocitat legal màxima és de 50 quilòmetres per hora.

Els conductors afectats es queixen pel fet que l'Ajuntament de Torredembarra no ha informat que aquest tram sigui una via urbana, ni ha actualitzat els senyals. També critiquen que les sancions imposades es comuniquin entre 60 i 90 dies després d'haver-se comès la infracció, de manera que alguns conductors segueixen sense saber que estiguin cometent una infracció i que les multes s'acumulin.

Els integrants de la Plataforma en contra del Radar de Torredembarra han expressat als representants municipals les seves demandes, centrades en l'eliminació de les 9.000 sancions ja imposades des del mes de febrer passat.

Massagué atendrà la petició dels membres de la Plataforma, que ja reuneix prop de 1.000 afectats. L'alcalde ha explicat que estudiaran les sancions cas per cas per evitar que conductors que tinguin grans sancions es puguin beneficiar d'una possible eliminació de la multa.

"Quan hi ha tanta gent en la mateixa direcció vol dir que hi ha un problema. I quan hi ha un problema la nostra feina, justament, és mirar de solucionar els problemes de la ciutadania. Però hauré de ser molt curós amb la solució que es pugui adoptar." L'alcalde vol evitar que s'estableixin uns precedents dels quals puguin aprofitar-se persones que "realment han incomplert greument i que no han fet les coses bé".

La Plataforma vol que l'Ajuntament es pronunciï favorablement abans de dijous. El col·lectiu no descarta portar el cas als jutjats i fixar un calendari de mobilitzacions al carrer. Consideren que hi ha prop de 3.000 afectats.


Anar al contingut