Barcelona

Desallotgen un edifici ocupat per "indignats" i que acollia famílies desnonades a Hostafrancs

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de matinada l'edifici ocupat fa dues setmanes a Hostafrancs, a Barcelona. Hi havien accedit un grup d'"indignats" al final d'una manifestació el 18 de novembre passat, i des de divendres hi vivien cinc famílies desnonades del barri. De fet, aquesta era la idea del col·lectiu d'"indignats", que un total de 12 famílies ocupessin l'immoble. Durant el desallotjament, que s'ha fet sense incidents, s'han imputat cinc persones i se n'han identificat 17.

RedaccióActualitzat
Deu unitats dels antiavalots n'han fet sortir els ocupants, seguint l'ordre de desallotjament exprés dictada pel magistrat del jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona. Mentre els indignats es concentraven a la porta de l'immoble per evitar el desallotjament, tres persones s'han penjat de la façana com a mesura de protesta i els agents s'han hagut d'enfilar per despenjar-los.

Tot i que no hi ha hagut aldarulls importants, els Mossos han imputat cinc persones: tres per haver-se resistit al desallotjament i dues de les tres que s'havien penjat a la façana per desobediència. Els agents també han identificat 17 persones, 14 d'elles a dins l'immoble.

Tot i que no hi havia notificació oficial del desallotjament, unes 150 persones s'hi han concentrat tot esperant les dotacions policials. La majoria dels ocupants, que ja estaven advertits per diversos rumors, en van marxar aquest dimarts i aquesta nit ja no hi han dormit per evitar l'enfrontament amb la policia i possibles situacions de tensió.

Problemes per circular a la Bordeta, la plaça d'Espanya i la Gran Via

Arran del desallotjament, la carretera de la Bordeta ha quedat tallada durant un parell d'hores. També hi ha hagut forts problemes de circulació a la plaça d'Espanya i la Gran Via. I és que els "indignats" han bolcat camions i han fet aturar el trànsit.

A tres quarts de set, ja hi havia una reixa a la porta de l'immoble i els Mossos han donat per acabat el desallotjament de l'edifici.

Tot i que hi vivia un grup de famílies amb criatures, l'immoble ocupat estava en construcció: les obres es van aturar fa dos anys per la fallida de la companyia immobiliària, i ara és propietat de la caixa balear Sa Nostra, que va portar el cas a la justícia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut