Oficials electorals compten vots en un centre al Caire en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Oficials electorals compten vots en un centre al Caire en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El Caire

Els Germans Musulmans aconseguirien un 40% dels vots a Egipte

Els primers resultats parcials de les eleccions legislatives a Egipte atorguen un 40% dels vots al partit islamista Germans Musulmans. Són xifres que han fet públiques fonts de la mateixa formació política abans que es facin públics els primers resultats oficials. Per la seva banda, la premsa egípcia també situa els islamistes al capdavant del recompte de vots dels primers comicis a Egipte després de la caiguda de Mubarak.

RedaccióActualitzat
En concret, diu que el Partit Llibertat i Justícia dels Germans Musulmans obtindria un 41% dels sufragis a Alexandria, al nord del país, per davant dels salafistes d'Al Nur, i el liberal Bloc Egipci, que tindrien el 24% i el 18% dels vots, respectivament.

Partits i candidats han presentat queixes per irregularitats en aquests comicis, com ara la manipulació de paperetes, de les quals acusen especialment aquesta formació. També s'ha denunciat que algunes votants que portaven el vel integral islàmic van votar suplantant la identitat d'altres dones.

Alta participació

Pel que fa a la participació, el president de la Instància Central de Mobilització i de Cens, el general Abubakr al Yundi, ha calculat que, comptant les dues jornades de votació celebrades dilluns i dimarts, superarà el 85% del cens.

"S'han superat totes les previsions" en la fase inicial del total de les tres jornades previstes, segons ha declarat Al Yundi a l'agència oficial Mena.

Tot plegat, abans que aquesta tarda la Comissió Suprema Electoral Judicial doni a conèixer els primers resultats parcials dels comicis per escollir l'Assemblea del Poble, l'equivalent a la cambra baixa.

No obstant això, els resultats sobre la constitució d'aquesta cambra no es difondran fins al gener, quan s'acabi el llarg procés electoral en tres etapes de dues voltes cadascuna, que al seu torn duren dos dies. Així doncs, no serà fins al mes de març que no es donaran per finalitzades les eleccions amb l'elecció de la cambra alta.


Anar al contingut