Gavà

Joel Joan i Sergi Lara roden "Fènix 11.23" sobre la història d'Èric Bertran

Aquests dies es roda a diverses poblacions catalanes la pel·lícula "Fènix 11.23", que explica la història d'Èric Bertran, el jove de Lloret de Mar que el 2004 va ser acusat de terrorisme informàtic per enviar correus electrònics reclamant l'etiquetatge en català. El film, dirigit per Joel Joan i Sergi Lara, aposta pel micromecenatge com a forma de finançament i ha aconseguit recollir 50.000 euros. És el primer llargmetratge català que aposta per aquest tipus de finançament i diversos ciutadans individuals hi han realitzat aportacions d'entre 10 i 30 euros.

RedaccióActualitzat
El protagonista és Nil Cardoner, un dels nois de "Polseres vermelles", que interpreta Èric Bertran. Rosa Gàmiz i Àlex Casanovas són els seus pares, i dos actors espanyols, Roberto Álamo i Ana Wagner, es posen a la pell del guàrdia civil i la fiscal que van portar el cas de Bertran. Álamo ha qualificat de "surrealistes" els fets que va patir Bertran fa set anys.

Joel Joan, director i productor del film, descriu la pel·lícula com una història sobre "l'abús de poder" que trasllada a l'actualitat el conflicte de "David contra Goliat", entre l'Estat i un noi de 14 anys. Joan ha explicat: "A l'hora de preparar el guió, l'equip ha fet un esforç per explicar els fets de forma molt precisa perquè ningú ens pugui dir que hem inventat res o que ho hem exagerat."

Està previst que la pel·lícula, produïda per Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya, acabi de rodar-se aquest mes de desembre i s'estreni la primavera de l'any vinent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut