Barcelona

La segona Shopping Night Barcelona rep 20.000 persones

Anar de botigues de nit per un dels carrers comercials més atractius de Barcelona. És el que va oferir ahir la segona edició de The Shopping Night Barcelona, que ha doblat tant el nombre de comerços que hi han participat com el públic que ha passat pels diversos establiments oberts. Segons els organitzadors, més de 20.000 persones han volgut sortir a comprar o, simplement, a mirar i distreure's per les més de 90 botigues que s'hi van sumar.

RedaccióActualitzat
Així, a l'hora que habitualment tanquen, ahir els començava la moguda. Es tractava d'entrada de cridar l'atenció i per això els establiments es van empescar iniciatives diverses com oferir massatges al carrer o una convocatòria de petons.

La majoria, sobretot botigues de roba i complements, oferien descomptes o promocions. Algunes amb èxit, ja que persones que incialment afirmaven que s'havien acostat només a passejar van acabar comprant algun article. D'altres, però, van tenir més cua per aconseguir un "mojito" que a la caixa.

I és que, segons els organitzadors, l'objectiu principal era promocionar la zona del passeig de Gràcia. El director de The Shopping Night Barcelona, Albert Garriga, va dir que "promocionar la imatge de Barcelona i els seus comerços" era l'objectiu de la cita, però que "si a més aconseguim vendre, millor que millor".

Per això, també van convidar personalitats del sector de la moda, com la model Judit Mascó, que va lloar la idea perquè havia "aplegat una multitud de gent amb alegria en aquests temps de crisi".

Al final de la nit, els comerciants estaven satisfets. Diuen que calen iniciatives que animin un sector que ha viscut una tardor nefasta, amb el pitjor octubre dels últims 20 anys, segons va explicar un comerciant.

Però la idea d'estimular el consum no la secunda tothom. Al passeig de Gràcia també s'hi va acostar un grup de persones per manifestar-se contra el consumisme. Vestides de blanc i amb màscares, van dur pancartes on s'hi podia llegir lemes com: "El consumisme és addictiu no comencis a comprar!" o "Sóc una compradora compulsiva!".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut