Els operaris ultimen els retocs a la pista de gel de la plaça Catalunya.
Els operaris ultimen els retocs a la pista de gel de la plaça Catalunya.
Barcelona

Problemes tècnics obliguen a ajornar l'obertura de la pista de gel de la plaça de Catalunya de Barcelona

L'obertura al públic de la pista de gel instal·lada a la plaça de Catalunya de Barcelona ha quedat ajornada fins aquest dissabte a la tarda. L'entrada en funcionament de la pista estava prevista per aquest divendres al migdia, just després de la seva presentació oficial, però problemes tècnics ho han impedit. Durant l'acte de presentació, un grup d'"indignats" ha escridassat els assistents. Critiquen l'ús privat que es fa d'un espai públic. La pista de gel, iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç, pretén funcionar com a motor de les compres nadalenques. És la pista a l'aire lliure més gran d'Europa i estarà oberta al públic fins al 8 de gener. Una hora de patinatge costarà 8 euros.

RedaccióActualitzat
La instal·lació és una iniciativa privada de la Fundació Barcelona Comerç per intentar dinamitzar el comerç durant les festes de Nadal. La pista s'emmiralla en les iniciatives similars que hi ha a ciutats com Londres, Nova York o París. L'objectiu de la iniciativa és convertir la ciutat en destí turístic de compres internacionals durant les festes de Nadal.

Una hora, 8 euros

La pista està situada a la part central de la plaça Catalunya i està coberta amb una cúpula semitransparent que servirà per protegir la instal·lació tant de la pluja com del sol.

A la carpa que s'ha instal·lat a la zona, s'hi podran llogar els patins i també hi ha una cafeteria. El preu per mitja hora de patinatge serà de 6 euros, 8 euros per cada hora. Els comerços podran donar tiquets i descomptes per a aquelles persones que facin despesa en compres.

La pista de gel fa 30 metres per 40. És a dir, que té una superfície de 1.200 metres quadrats. Es tracta d'un terra cobert de canonades per on circula un líquid que congela l'aigua i permet fer-hi una capa d'un gruix suficient per aguantar el pes dels patinadors.

La instal·lació de la pista de gel ha generat una certa polèmica, per l'ocupació d'un espai públic per a una iniciativa privada.


Anar al contingut