El portaveu del govern espanyol José Blanco i la vicepresidenta Elena Salgado.
El portaveu del govern espanyol José Blanco i la vicepresidenta Elena Salgado.
Madrid

El govern espanyol no aprova el reglament de la llei Sinde, que queda "aparcada i sobre la taula"

El govern espanyol en funcions no ha aprovat, finalment i contra el que estava previst, el decret que ha de regular la controvertida llei Sinde. El portaveu de l'executiu central, José Blanco, ha assegurat que, tot i que el penúltim Consell de Ministres d'aquest divendres al matí ha discutit la qüestió, aquesta ha acabat "aparcada" i "sobre la taula".

RedaccióActualitzat
Blanco ha informat en roda de premsa que el reglament que autoritzava el tancament de webs que enllacen amb continguts protegits per drets d'autor finalment "ha quedat sobre la taula" i que tot i que ha estat entre les deliberacions del Consell ha acabat sent "aparcada". El portaveu de l'executiu en funcions no ha volgut precisar les raons d'aquesta decisió.

Blanco no ha deixat clar si això vol dir que el reglament ha quedat aparcat definitivament o si es podrà reprendre en l'últim Consell de Ministres, el pròxim dia 16, i tampoc ha volgut comentar del desenvolupament del debat en el Consell de Ministres que, segons s'ha filtrat, ha estat intens per part dels assistents.

El contingut de la llei pretenia evitar les descàrregues sense autorització de continguts protegits per drets d'autor i contenia la creació d'una comissió de la propietat intel·lectual, integrada per una sèrie de representants de ministeris, que en controlaria el compliment.

Forta oposició a les xarxes

L'aprovació d'aquest reglament ha reactivat al llarg del matí la polèmica a la xarxa i des d'aquest dijous ha circulat un manifest en centenars de blogs explicant el context de la llei i argumentant els motius pels quals no s'accepta la seva aprovació.

També a Twitter està sent un tema molt comentat a través de diferents etiquetes com #laredresiste, #leysindeno, #leysinde.

Preguntat pels periodistes sobre si aquest moviment de rebuig ha influït en la deliberació del Consell de Ministres, el portaveu del govern central, José Blanco, que s'ha negat a explicar les opinions que s'hi han escoltat, sí que ha indicat que "el Consell de Ministres no està  simultàniament veient el debat que es manté a les xarxes socials".

L'advocada de l'Associació d'Internautes, Ofelia Tejerina, fa uns mesos criticava des d'aquest portal la normativa, que va considerar de l'època dels Picapedra.
Anar al contingut