Madrid

La confiança del consumidor remunta per una millor percepció de la situació econòmica

La confiança del consumidor ha augmentat 6 punts i mig al novembre respecte a l'octubre, gràcies a la millora de la percepció de la població davant de la situació de l'economia, l'ocupació i les expectatives de futur. Així, l'índex que publica el Centre d'Investigacions Sociològiques s'ha situat en 70,5 punts, mig punt millor que fa un any. La perspectiva dels espanyols pels pròxims sis mesos ha millorat considerablement, i passa dels 90,8 punts de l'octubre a superar els 100 el mes passat.

RedaccióActualitzat
Tot i això, el pessimisme es manté pel que fa l'economia i l'ocupació, que, tot i millorar, s'ha situat en 40,6 punts, està molt lluny dels 100 punts, xifra a partir de la qual es considera una percepció positiva.

Continuant amb l'enquesta, el 44% dels enquestats diu que la situació econòmica de la seva família està pitjor que fa sis mesos i el 70% considera que és més difícil trobar feina ara que mig any enrere. Només el 36,3% creu que millorarà en un futur.

El 40,5% dels enquestats amb prou feina arriba a final de mes, i el 34,2% reconeix que estalvia, encara que sigui poc, mensualment.


Anar al contingut