L'Aldea

Els veïns de l'Aldea aproven constituir-se com a associació d'afectats

L'assemblea de veïns de l'Aldea ha acordat constituir-se com a associació d'afectats. Ara, el següent pas serà contractar un advocat per començar a actuar per la via legal. Els portaveus de l'associació han fet palesa la desesperació per la qual passen els 3.000 veïns de l'Aldea afectats i desconfien de l'anunci que han fet els responsables del Departament d'Economia segons el qual d'aquí al 25 de desembre disposaran dels diners que tenien en els comptes al descobert.

RedaccióActualitzat
I és que, malgrat que la Generalitat ha donat garanties als 3.000 afectats que cobraran part dels estalvis abans de Nadal, els veïns no ho veuen clar.

"Independentment que els ho agraeixo molt, vénen èpoques dolentes i lluitaré pel que és meu. Si m'haguessin dit que em confirmaven que rebria tants diners com tenia me n'aniria a dormir. Però estic afectada, i molt. Allà hi tenia un munt de futur", ha dit Estela Estorach, portaveu de l'assemblea.

Aquest escepticisme ha fet que, malgrat les explicacions del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, bona part dels presents a l'assemblea hagin constituït una associació d'afectats per la fallida de l'Aldea.

Els primers acords han estat fer pressió per recuperar la totalitat dels diners ingressats a la cooperativa i buscar assessorament legal.

Càritas recull aliments per a les famílies més perjudicades

La fallida de la cooperativa ha fet que molts veïns hagin de fer mans i mànigues per tal de poder fer front a les factures o fer les compres bàsiques. En alguns casos més extrems, fins i tot han hagut d'acudir a la beneficència.

Als locals de Càritas, els voluntaris preparen lots d'aliments per ajudar les famílies amb els comptes bloquejats.

Fins ara, només quatre famílies han demanat ajuda a l'entitat benèfica, que fa un repartiment a domicili per tal de mantenir la discreció.

El capellà de l'Aldea, Víctor Cardona, creu que, d'aquesta manera, les famílies afectades s'estalvien "el tràngol d'haver de venir a demanar".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut