Madrid

Els pilots d'Iberia convoquen vaga els dies 18 i 29 de desembre

Ja hi ha data per a la vaga de pilots d'Iberia. Serà els dies 18 i 29 de desembre. Els pilots protestaran així contra la creació d'una filial de baix cost, Iberia Express. La companyia, que considera "injusta" i "injustificada" la vaga, assegura que la creació de l'aerolínia de baix cost no perjudica els pilots ni la resta de treballadors.

RedaccióActualitzat
Els pilots d'Iberia faran vaga el diumenge 18 i el dijous 29 de desembre, coincidint amb les sortides de Nadal i cap d'any. El president del sindicat de pilots d'Iberia, Justo Peral, ha explicat en roda de premsa que la mesura s'adopta després d'haver esgotat les negociacions amb la direcció de la companyia. Els pilots van a la vaga en solitari després que els tripulants de cabina de l'aerolínia van rebutjar afegir-se a la convocatòria d'aturades.

Poc abans, en un comunicat, Iberia ha reiterat que ha ofert al sindicat de pilots Sepla nomenar de comú acord un president de la mesa aliè a les dues parts perquè faciliti la negociació.

Afectació molt limitada al Prat, segons Iberia

En el cas de l'Aeroport de Barcelona, l'afectació de la vaga serà molt limitada, segons han explicat a Catalunya Ràdio fonts d'Iberia. El grau d'afectació dependrà dels serveis mínims que imposi el Ministeri de Foment. Tot i això, s'ha de tenir en compte que, des del Prat, Iberia només ofereix vols intercontinentals i el pont aeri amb Madrid. En altres aturades, l'executiu ha imposat uns serveis mínims que obligaven a mantenir tots els vols transoceànics i la meitat del servei del pont aeri.

Iberia ha explicat a Catalunya Ràdio que tant el diumenge 18 com el dijous 29 de desembre recol·locaran en altres vols, probablement de Vueling, els passatgers afectats per l'aturada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut