Marsella

Rajoy explica els seus plans al secretari del Tresor dels EUA abans de parlar amb Merkel i Sarkozy

Mariano Rajoy s'ha estrenat en l'agenca internacional com a futur president espanyol amb una entrevista amb el secretari del Tresor dels Estats Units, Timothy Geithner, a Marsella. El president espanyol "in pectore" hi ha anat per participar aquest dijous a la cimera del Partit Popular Europeu, on es veurà amb Angela Merkel i Nicolas Sarkozy. La vigília, però, ha avançat els seus plans a Geithner, de gira a Europa i que s'ha desplaçat expressament fins a Marsella per veure'l. Segons fonts populars, tots dos comparteixen diagnòstic i receptes de com afrontar la crisi.

RedaccióActualitzat
Les mateixes fonts asseguren que Geithner ha donat suport a les mesures econòmiques que ha plantejat el president del PP, entre les quals destaquen prioritzar la reducció del dèficit, controlar el deute i emprendre reformes estructurals. En aquest últim àmbit, li ha plantejat la reforma del sistema financer i la laboral. No han transcendit més detalls sobre com pensar aplicar aquestes mesures Rajoy, que es manté hermètic en aquest aspecte.

Geithner també li ha traslladat, d'altra banda, la felicitació de Barack Obama per haver guanyar les eleccions.

Rajoy tindrà aquest dijous trobades bilaterals amb alguns dirigents europeus, així com amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso.

En aquestes cites, el futur president espanyol té intenció de reiterar els missatges de fiabilitat i compliment amb els compromisos de dèficit i de mostrar el seu suport a la reforma dels tractats de la Unió Europea proposats per Alemanya i França.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut