Imatge d'arxiu d'una reunió del govern amb els sindicats
Les dues parts tornen a asseure's per concretar la nova tisorada que planteja el govern.
Barcelona

Acaba sense èxit la reunió entre el govern i els sindicats de la funció pública

Els representants dels tres sindicats de la funció pública veuen molt difícil arribar a un acord sobre les noves retallades que planteja el govern català. Reclamen a la Generalitat un canvi d'actitud i que els facilitin dades essencials, com el nombre d'interins que vol acomiadar o que es quantifiqui la rebaixa de salaris. Així ho han manifestat a l'entrada a la reunió, la quarta, que mantenen en el marc d'unes converses que es van trencar divendres passat, quan l'administració es va aixecar de la taula de negociació pel bloqueig dels funcionaris a les portes de la presó Model de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Un cop reduïda la tensió entre govern i sindicats per les protestes dels funcionaris de presons, a la reunió d'aquest divendres l'administració hauria hagut de concretar com estalviarà 850 milions d'euros a través de mesures com la reducció de pagues extres i de complements que afectaran els més de 200.000 funcionaris, empleats públics i contractats laborals que té la Generalitat.

Els sindicats asseguraven que plantejarien alternatives com la recuperació de l'impost de successions i mesures d'estalvi en l'administració pública que evitarien els acomiadaments i les rebaixes de sous.

Però la quarta reunió que han mantingut les dues parts no ha servit per arribar a cap acord.

De fet, els sindicats n'han sortit decebuts perquè creuen que l'executiu no vol negociar res. El portaveu intersindical, Luis Blanco, ha resumit la reunió dient que en sortia amb una "sensació de pérdua de temps, una sensació de presa de pèl".

Segons els sindicats, la Generalitat no vol renunciar a suprimir llocs de treball dels interins i tampoc no accepta, diuen, limitar a 5 mil euros mensuals els salaris públics, reduir les dietes o fer incompatible ocupar un alt càrrec a l'administració i fer altres feines.

Els representants del govern i dels treballadors de la funció pública es tornaran a reunir dimarts de la setmana vinent per continuar parlant sobre les noves retallades. La pròxima reunió es farà la vigília de les mobilitzacions convocades pels sindicats per protestar contra les retallades al sector públic.




Anar al contingut