Xavier Casas, Josefina Pujol i Luis Blanco detallen el contingut de la reunió. (Foto: ACN)
Xavier Casas, Josefina Pujol i Luis Blanco, representants sindicals presents a la reunió. (Foto: ACN)
Barcelona

Acaba sense acord la cinquena reunió entre sindicats i govern per negociar les retallades

Nou fracàs en les reunions entre sindicats i govern per negociar les noves retallades a la funció pública. La cinquena reunió entre la Generalitat i els sindicats CCOO, UGT i AIC ha acabat com les anteriors, sense acord, i amb la denúncia per part dels sindicats que el govern vol fer expedients de regulació d'ocupació encoberts mitjançant concursos de trasllat. La trobada ha tingut lloc la vigília de la jornada de mobilitzacions contra les polítiques d'austeritat.

RedaccióActualitzat
Els sindicats han sortit de la reunió acusant el govern de manca de concreció sobre punts com ara la retallada salarial. "No sabem, a nivell salarial, de què estan parlant. Juguen amb les dades, juguen amb nosaltres, i ens està costant molt saber realment què pensen fer", ha explicat Josefina Pujol, de CCOO. Tampoc tenen el compromís del govern d'Artur Mas que, si accepten aquestes rebaixes, es mantindrà la plantilla.

De fet, els representants dels treballadors de la funció pública asseguren que la Generalitat planteja el trasllat de funcionaris que, en realitat, són un ERO encobert. "Es fa el trasllat i no hi ha convocatòria, oposició, perquè entri gent nova. Es mouen les persones i s'envien a l'atur els interins", ha comentat Xavier Casas, de la UGT. 

L'executiu de CiU també ha proposat reduir la jornada laboral dels interins i una reducció d'aquest personal que, diuen els negociadors, continua sense concretar. Segons els sindicats, els plantejaments que els han arribat suposen reduir un 10% la massa salarial de l'administració catalana, l'equivalent a 625 milions d'euros.

Els sindicats han destacat que no tenen pressa per arribar a un acord i que continuaran negociant. La pròxima reunió és dijous, l'endemà de les manifestacions convocades per aquest dimecres a la tarda a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa amb el lema "No a les retallades, sí als serveis públics".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut