París

Chirac, declarat culpable per malversació de fons públics

L'expresident francès Jacques Chirac ha estat declarat culpable de malversació de fons públics per l'afer dels llocs de treball ficticis creats quan era alcalde de París, a principis de la dècada dels 90. La justícia francesa també l'ha declarat culpable de possessió il·legal d'interessos i d'abús de confiança. L'exlíder conservador, de 79 anys, ha estat condemnat a dos anys de presó que no haurà de complir perquè no té antecedents.

RedaccióActualitzat
Cal recordar que per aquest cas, Chirac, va ser jutjat en absència, ja que la defensa va al·legar que la demència d'origen vascular que pateix li provoca problemes de memòria i de parla.

La defensa de Chirac va dir que l'expresident tenia problemes neurològics "severs i irreversibles" i finalment se'l va dispensar d'assistir a les audiències el mes de setembre passat.

Ara, en la seva sentència, el tribunal ha considerat provat que quan era alcalde de París, entre els anys 1977 i 1995, Chirac va permetre que fins a una trentena de persones cobressin un sou de l'Ajuntament sense fer cap feina per al consistori, i els diners van anar a parar al seu partit. La sentència ha aclarit que Chirac mai es va embutxacar diners.

És el primer cop que es declara culpable un cap d'estat francès des del mariscal Pétain, l'any 1945.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut