Barcelona

Identifiquen una quarantena de prostitutes i multen dos clients en una batuda a les Corts

Nova macrooperació policial contra la prostitució a la rodalia del Camp Nou i la Zona Universitària de Barcelona. Durant l'operatiu s'han identificat 45 persones -entre clients, prostitutes i proxenetes. També s'han multat dos clients amb sancions de 2.500 euros a cadascun. Els agents han destacat que hi ha hagut una lleugera disminució respecte a l'any passat, tant del nombre de prostitutes i clients com dels delictes associats amb la prostitució al carrer.

RedaccióActualitzat
La policia ha identificat una quarantena de prostitutes en una batuda al barri de les Corts de Barcelona. Ha estat una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la policia espanyola.

La Guàrdia Urbana assegura que persegueixen els clients i que per aquest motiu no buscaven multar les prostitutes. Sí que han multat clients, dos, amb sancions de 2.500 euros a cadascun. L'ordenança pública prohibeix la pràctica de relacions sexuals al carrer i fixa una multa per als clients d'aquestes prostitutes, però per poder aplicar la sanció cal sorprendre'ls durant l'acte sexual.

Les noies que han identificat són de nacionalitat espanyola i nigeriana. La prostitutes han estat retingudes i identificades. Les que tenen tota la documentació en regla, les han deixat en llibertat poc després. Les que es troben en situació irregular, 26 en total, han passat a disposició de la policia espanyola. Tot i que els han ofert assistència social, podrien aplicar la llei d'estrangeria a alguna d'elles.

Segons els Mossos d'Esquadra, la presència de prostitutes a la zona ha baixat respecte l'any passat, quan se n'hi podien trobar un centenar.

En una hora i mitja que ha durat la batuda, també s'han aixecat dues actes administratives per tinença d'estupefaents i s'han aturat dos conductors que circulaven beguts i dos més que estaven sota els efectes d'alguna droga.

No és el primer cop que es fa una batuda així. Fa gairebé un any i mig, els tres cossos policials en van fer una de conjunta a la zona amb l'objectiu de dissuadir prostitutes i clients i detectar casos d'explotació de dones i de tràfic de drogues.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut