Barcelona

El PSC escollirà candidat a la Generalitat amb primàries obertes als ciutadans

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) escollirà el candidat a la Generalitat amb unes primàries obertes a tota la ciutadania. El PSC ha acordat que el candidat a les eleccions surti d'un procés similar al del Partit Socialista Francès, amb primàries obertes basades en un model de doble volta. Qui vulgui participar-hi haurà d'aportar una quantitat simbòlica per sufragar el cost de la convocatòria electoral i firmar un compromís amb els valors progressistes.

RedaccióActualitzat
Aquesta era una de les peticions més repetides en el debat precongressual dins de les mesures per acostar-se a la ciutadania i ha tingut el suport de tots els candidats a liderar el PSC, tant de Joan Ignasi Elena com d'Àngel Ros, com del que al final n'ha estat escollit primer secretari, Pere Navarro.

El PSC vol entendre's directament amb els socialistes europeus

El PSC també ha acordat treballar per esdevenir membre de ple dret del Partit Socialista Europeu (PSE), amb l'objectiu de "participar-hi directament i disposar de la màxima força i eficàcia en el combat per una alternativa progressista a Europa". En roda de premsa, l'eurodiputada del PSC Maria Badia ha subratllat que a Europa es prenen algunes de les decisions que afecten els catalans, i per això ha emfatitzat la importància que el PSC participi activament en el procés de presa de decisions, sense haver de passar necessàriament pel PSOE.

Aquesta decisió entronca amb la que han pres prèviament sobre la qüestió del grup propi a Madrid. El PSC finalment ha rebutjat formar-lo, però en canvi, sí que tindrà llibertat de vot en assumptes d'especial interès per a Catalunya.

Els socialistes advoquen també per presentar un cap de llista comú per a tots els socialistes, laboristes i socialdemòcrates europeus; recuperar el projecte d'una Constitució europea, i avançar cap a una unió econòmica i fiscal amb mesures com la instauració d'una taxa a les transaccions financeres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut