Farmàcia tancada a València
El proper pagament està previst per al mes de gener
País Valencià

Un 99% de les farmàcies valencianes secunden el primer dia de vaga per l'impagament de la Generalitat

Els col·legis de farmacèutics de Castelló, València i Alacant han xifrat en prop del 99 per cent el seguiment del primer dia de vaga en protesta per l'incompliment del pla de pagaments a què es va comprometre la Generalitat amb aquests establiments. De les 2285 oficines de farmàcia que hi ha repartides per tot el País Valencià 427 s'han complert serveis mínims en una vaga que durarà fins dimecres que ve, dia en què la Generalitat té previst ingressar els 60 milions d'euros que havia d'haver pagat en els primers deu dies de desembre.

RedaccióActualitzat
La Conselleria de Sanitat ha informat que entre el 22 i el 27 per cent de les farmàcies ha obert avui les portes, cosa que significa un seguiment de la protesta de més del 70 per cent.

Els tres col·legis de farmacèutics han coincidit a assenyalar que el seguiment de la vaga ha estat del 99 per cent, "pràcticament el cent per cent", segons Castelló, i que la jornada transcorre amb normalitat i sense incidents.

La presidenta del Col·legi de Farmacèutics, Teresa Guardiola, ha assegurat que la població està "totalment atesa i proveïda" amb els "serveis mínims".

Guardiola ha reclamat que s'habiliti, a nivell autonòmic o estatal, una línia de finançament perquè els farmacèutics "no estiguin discriminats econòmicament dins del servei de salut"; perquè formem part de la xarxa assistencial i arribem a tots els pobles de la Comunitat", ha afegit.

"No és un plat de bon gust fer una vaga, però quan s'arriba a aquesta situació és perquè s'han esgotat totes les vies. Sabem que no hi ha diners, però nosaltres tampoc en tenim", ha afirmat la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de València.

Guardiola ha afegit: si des de la Generalitat Valenciana "no compleixen, i nosaltres esperem aquesta quantitat per poder gestionar uns mínims d'estoc, hem de prendre aquesta decisió perquè el ciutadà sap que des de juliol estem finançant els seus medicaments".

Anar al contingut