Vicepresidenta primera, ministra portaveu i de la Presidència

Soraya Sáenz de Santamaría, la política per sobre de tot

Soraya Sáenz de Santamaría, advocada de l'Estat de professió i política a temps complet malgrat la seva recent maternitat, era un dels noms "cantats" de l'executiu de Mariano Rajoy, que l'ha ratificada com a mà dreta seva. Sáenz de Santamaría és la nova vicepresidenta primera, ministra portaveu i ministra de la Presidència. El fet que Rajoy li encarregués fer el traspàs de poders amb el PSOE demostra fins a quin punt la té en consideració. La dona de confiança de Rajoy ja ha donat mostres de la seva dedicació a "la causa".

RedaccióActualitzat
Soraya Sáenz de Santamaría es va estrenar com a advocada de l'Estat amb 27 anys però 3 anys després va deixar la plaça per convertir-se en assessora jurídica de l'aleshores ministre Mariano Rajoy.

És especialista en política territorial i per això ha ocupat el càrrec de secretària executiva de Política Autonòmica i Local del Partit Popular. També és membre del Comitè Executiu Nacional del PP.

A les eleccions generals del 2004 va col·laborar en el disseny del programa del Partit Popular. Anava de número 18 a la llista electoral al Congrés però no va sortir. Va acabar ocupant l'escó que va deixar vacant Rodrigo Rato per anar a presidir el Fons Monetari Internacional.

A les generals del 2008 ja anava de cinquena per Madrid. Va sortir i Rajoy va anunciar que ella seria la portaveu del Partit Popular al Congrés, substituint Eduardo Zaplana en el càrrec.

Amb 40 anys, Soraya Sáenz de Santamaría està casada i té un fill de cinc setmanes, però ni la seva recent maternitat, ni la seva joventut, ni el fet de no provenir de les noves generacions del PP i d'haver entrat en política a través d'un contracte professional han fet desistir Rajoy de demostrar que la considera una de les seves mans dretes.

De fet, la imatge de Sáenz de Santamaría fent el traspàs de poders amb el ministre Ramón Jáuregui dóna la mesura de la confiança que li té Rajoy.

I és que com a portaveu del PP al Congrés ha estat el principal fuet dels governs de Zapatero, i, com a jurista, ha estat protagonista de totes les batalles als tribunals i, especialment, del recurs al Tribunal Constitucional contra l'Estatut de Catalunya.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut