Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques

Cristóbal Montoro afronta des d'Hisenda i Administracions Públiques les negociacions amb Catalunya

L'exministre d'Economia i Hisenda Cristóbal Montoro torna a un govern espanyol per fer-se càrrec ara d'Hisenda i Administracions Públiques, dues competències que fins ara estaven separades. Des d'aquest Ministeri tindrà dos reptes. D'una banda, rebaixar el dèficit de les administracions fins a un 4,4% el 2012. De l'altra, Catalunya el tindrà al punt de mira per les negociacions sobre els 750 milions pendents de la disposició addicional tercera de l'Estatut i per la reivindicació del pacte fiscal. El nom de Montoro, que fa anys que està associat a l'àrea econòmica del PP, ja era dels que més sortia a les travesses de l'executiu.

RedaccióActualitzat
Des del càrrec de portaveu d'Economia del Grup Popular al Congrés, Cristóbal Montoro ha estat l'encarregat, durant l'última legislatura, de fustigar la política econòmica del govern de Zapatero.

Va néixer a Jaén l'any 1950, és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i professor d'Economia a la mateixa Universitat.

Actualment és vicepresident del Partit Popular Andalús i la seva carrera política ha estat sempre vinculada a l'economia. 

Del 1996 al 2000 va ser el número dos de Rodrigo Rato, des de la secretaria d'Estat d'Economia. El 2000 va ascendir al càrrec del seu excap i va ocupar el Ministeri d'Economia i Hisenda, des d'on va fer seva la màxima del "dèficit zero".

També ha estat el representant de l'estat espanyol al Banc Mundial.

Amb l'arribada dels socialistes a La Moncloa, Montoro va marxar com a diputat al Parlament Europeu.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut