Ministre de Justícia

Alberto Ruiz-Gallardón ascendeix i s'integra al nucli dur de Rajoy com a ministre de Justícia

Alberto Ruiz-Gallardón és l'etern aspirant a liderar la dreta espanyola, i el seu nomenament com a ministre de Justícia li pot suposar un pas en aquesta direcció. Amb tants admiradors fora del seu partit com detractors a dins, Ruiz-Gallardón ha revalidat al llarg dels anys majories absolutes com a president de la Comunitat de Madrid, primer, i com a alcalde de la ciutat, després. El repte que tindrà a partir d'ara és modernitzar la Justícia i posar fi a la imatge de desprestigi i politització del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Constitucional.

RedaccióActualitzat
Aquest polític madrileny va néixer el 1958, està casat amb la filla d'un exministre franquista, María del Mar Utrera, i és pare de quatre fills. El seu complicat arbre genealògic el fa nebot besnét del músic Isaac Albéniz, cosí germà de la ministra d'Afers Estrangers en funcions, Trinidad Jiménez, del PSOE, i cosí tercer de Cécilia Attias, l'exdona de Nicolas Sarkozy.

Llicenciat en Dret i advocat de professió, va iniciar la seva carrera política l'any 1983 quan va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Madrid.

Tota la seva trajectòria està vinculada estretament a aquesta ciutat. Del 1995 al 2003 va ser el predecessor d'Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid i, des del 2003, és l'alcalde del consistori madrileny.

La capital espanyola és la ciutat més endeutada de l'estat espanyol. Tot i així, Ruiz-Gallardón té admiradors suficients que ja li han permès revalidar l'alcaldia amb majoria absoluta.

Per altra banda, els seus detractors l'acusen de tebi en l'aspecte polític (alguns mitjans madrilenys han arribat a dir que és més a prop del PSOE que no pas del PP) i de malbaratador en l'econòmic. Molts madrilenys no li perdonen la despesa enorme que ha suposat el trasllat de l'ajuntament a l'antic Palau de Comunicacions.

La seva lluita descarnada amb Esperanza Aguirre per la successió en el PP va derivar en episodis convulsos com el cas de l'espionatge a la Comunitat de Madrid.

En ser nomenat ministre, el proper pas és abandonar el càrrec d'alcalde i tot fa pensar que deixarà el consistori en mans de la dona de l'expresident del govern espanyol José María Aznar, Ana Botella.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut