Ministre d'Economia

Luis de Guindos, exdirector de Lehman Brothers a Espanya, conduirà Economia

La conducció econòmica d'Espanya ha recaigut en Luis de Guindos Jurado (Madrid, 16 de gener del 1960). Pertany al cos de tècnics comercials i economistes de l'Estat. Prové del sector privat: és un dels alts directius de l'auditoria Pricewaterhouse Coopers a Espanya i, abans, president executiu del sector espanyol del banc d'inversions Lehman Brothers. Però també va ocupar la secretaria d'Estat d'Economia amb José Aznar. És un reputat economista, en un acte organitzat per la FAES -el planter ideològic del PP- va apuntar com a accions econòmiques concretes per sortir de la crisi, la reforma laboral i la reforma financera. Ho considera prioritari, abans que incrementar l'austeritat o apujar impostos. I diu que és un error construir una eurozona a dues velocitats. De Guindos ja era un dels assessors econòmics de Mariano Rajoy, que ara li ha donat el ministeri del qual el món està més pendent.

RedaccióActualitzat
En els últims anys ha estat una de les poques persones a qui Rajoy ha demanat que li donés classes d'economia.

Ideològicament s'identifica amb l'escola liberal, influït per les teories de Friedrich von Hayek, premi Nobel d'Economia, mot crític amb el nazisme de la seva època ("Camí de la servitud"), i defensor de llibertat individual enfront del socialisme d'estat ("La fatal arrogància: els errors del socialisme").

És seguidor de l'Atlètic de Madrid i jugador de tenis. Casat, amb una filla i un fill que han seguit com ell la carrera d'Econòmiques, és llicenciat pel Col·legi Universitari d'Estudis Financers, on va ser premi extraordinari fi de carrera.

Actualment és director de l'Institut d'Empresa des del 2010 i pertany al consell d'administració d'Endesa amb caràcter d'extern independent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut